Noored perearstid suunatakse praktika käigus ka maale

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst
Perearst Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval kohtusid sotsiaalministeeriumis perearstid ja riigi esindajad, et arutleda, miks noored perearstid maale tööle ei kipu ning millised oleksid probleemi võimalikud lahendused.

Ühe uuendusena tutvustati kohtumisel peremeditsiini residentuuri korralduses nõuet, et resident peab residentuuri ajal viibima praktikal vähemalt kahes residentuuri baasasutuses, millest üks peab asuma maal, kirjutas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee.

Enne kohtumist ütles perearstide seltsi juht Ruth Kalda, et linnadesse ei ole perearstide leidmisega nii suurt probleemi kui maale, kus on töö raskem.

Lisaks toodi kohtumisel kõiki Eesti maakondasid puudutavad probleemid perearstide ajutise asendamise korraldamisega, ebaühtlaste ja liialt suurte nimistutega, arstkonna vananemisega, asendusarstide suure koormusega ning raskused ka pereõdede leidmisel väiksematesse maapiirkondadesse.

Ümarlaual osalesid sotsiaalministeeriumi, maavalitsuse, Eesti Haigekassa, Eesti Perearstide Seltsi ja Tartu ülikooli arstiteaduskonna peremeditsiini õppetooli esindajad. Järgmine samalaadne kohtumine on plaanis järgmise aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles