Sotsiaalministeerium kaalub rõdudel suitsetamise keelustamist (26)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringust selgus, et mure enda või teiste tervise pärast on üks suitsetamisest loobumise peamisi põhjusi.
Uuringust selgus, et mure enda või teiste tervise pärast on üks suitsetamisest loobumise peamisi põhjusi. Foto: Elmo Riig

Sotsiaalministeerium on saanud tubakaseaduse muutmiseks ettepaneku keelata suitsetamine korteriühistute rõdudel ja akendel.

Seadus ei luba juba praegu suitsetada kortermajade trepikodades, tulevikus võiks sellesse nimekirja lisanduda ka kortermajade aknad ja rõdud. Sellise ettepaneku on sotsiaalministeeriumile teinud Tervise Arengu Instituut (TAI), vahendas ERR-i uudisteportaal raadiouudiseid.

«Sotsiaalministeerium on saanud inimestelt palju märgukirjasid, et neid häirib suits, mis tuleb tuppa, kui nende kõrval naaber enda rõdul suitsetab,» rääkis TAI direktori Maris Jesse.

Jesse pakkus välja, et kui siiski on suitsunälg suur, peaks inimene väliriided selga panema ning kodust kaugemale minema.

Kes ja kuidas suitsetajaid peaks tuvastama ja karistama, seda TAI välja ei paku.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles