Lastehaigla premeeris kõige tublimaid töötajaid (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr Rein Viilu ja dr Ann Paali tundsid tunnustuse üle suurt rõõmu.
Dr Rein Viilu ja dr Ann Paali tundsid tunnustuse üle suurt rõõmu. Foto: Tallinna lastehaigla

Lastehaigla elutööpreemiaga hinnati kirurg Ann Paali ning kolleegipreemia sai regionaalhaigla neurokirurg dr Rein Viilu. 

Dr Ann Paal on lastekirurg, Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi kavaler 2008 ja Eestimaa Uhkuse tunnustuse laureaat 2007, teatas lastehaigla. «Dr Paal on vaieldamatu liider SpBHC haigete ravimisel, kes alustas 30 aastata tagasi vesipea- ja seljaajusongaga laste probleemide lahendamist nullist,» tõdes lastehaigla.  

Aastatega on dr Paal loonud ja ehitanud üles terve süsteemi nende patsientide abistamiseks, alustades läbirääkimistest haigekassaga, et oma seisukohti tõestada, kuni selle ala tippspetsialistide toomiseni Eestisse, et saada kogemusi nn oma haigete elukvaliteedi parandamiseks. Lisaks on dr Paal loonud hüdrotsefaaliaga või seljaajusongaga sündinud lastele toetusgrupi ja seltsi. 

Patsiendid on temaga oma võitlusi võidelnud mitme aastakümne jooksul ja jäänud võitjaks. Alati positiivse mõttega abiks nii patsiendile kui ka kogu perekonnale ja nii mõnestki patsiendist on saanud õnnelikud lapsevanemad. 

Sel aastal esimest korda välja antava lastehaigla kolleegipreemia pälvis PERHi neurokirurg Rein Viilu, on alustas arstikarjääri konservatiivsel erialal ja muutis selle kirurgiliseks. Ta on Aasta Arst 2010, kes on öelnud, et vaatamata haruldaste haiguste harvale esinemisele pole tal kunagi igav hakanud. 

Lastehaigla arstide hinnangul on dr Viilu suure südamega kolleeg, kelle panus laste ravis on silmapaistev. Pikki aastaid on ta aidanud konsulteerida väga paljusid lapsi, sh raskete kesknärvisüsteemi kasvajate ravimisel. Ta on kuulanud alati rahulikult ja süvenenult ära probleemid ning tulnud appi siis, kui olukord on lootusetu – teiste jaoks. Tavalistelt jääb dr Viilu probleemi lahendamisel võitjaks. 

Dr Viilut saab iseloomustada ka kui äärmiselt südamlikku, koostöövalmit inimest, kes tuleb appi nii ööl kui päeval; olles ise seejuures imeliselt lihtne ning kaasinimesi austav natuur oma suurtele teadmistele vaatamata.

Mõlema preemia nominendid pakkusid välja lastehaigla osakondade ja üksuste juhid ning valiku langetas preemiakomisjon, kes pidi valiku tegema suure hulga kandidaatide seast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles