Lisakogus gripivaktsiini jõudis müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin.
Gripivaktsiin. Foto: Priit Simson

Ravimiameti andmetel on väike lisakogus selle hooaja gripivaktsiini Vaxigrip jõudnud hulgimüüki ja apteekidel on võimalik seda tellida.

Vaxigrip on näidustatud täiskasvanute ja alates 6 kuu vanuste laste vaktsineerimiseks gripiviiruse A ja B tüvede vastu, teatas ravimiamet. Kaitse saavutatakse üldiselt 2-3 nädalat peale vaktsineerimist.

Tänavuse gripihooaja algusest on hospitaliseeritud raske gripi või gripiga seotud pneumoonia tõttu 525 inimest. Võrreldes eelmiste hooaegade on suurenenud hospitaliseerimist vajanud laste arv vanuses kuni 9 aastat, moodustades 60 protsenti kõikidest hospitaliseerimist vajanud patsientidest. Terviseametile teadaolevatel andmetel ei ole lastest ükski vajanud intensiivravi.   

Intensiivravi on vajanud gripi tõttu aga kokku 35 inimest vanuses 29–9 eluaastat, neist neli inimest vanuses 29-50 ehk 11,4 protsenti, vanuses 50 -64 oli 11 inimest ehk 31,4 prtosenti ning vanemaealisi 20 ehk 57,1 protsenti.

25. veebruari seisuga on intensiivravi osakonda sattunud 6,6 protsenti kõikidest gripi tõttu hospitaliseeritud patsientidest, kuid vanemaealiste hulgas oli see protsent 20,2. Kaks inimest olid nende endi sõnul eelnevalt terved, ülejäänud kuulusid riskirümadesse.

Gripi tõttu on sel hooajal surnud kokku üheksa inimest vanuses 53–91 eluaastat. Kõik kuulusid riskirühmadesse kas vanuse või kaasuvate krooniliste haiguste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles