Kuus põhjust, miks enne kella kümmet magama minna (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui õhtul hija arvuti taha magama jääda, ei pruugi järgmisel päeval töö tegemisest midagi välja tulla.
Kui õhtul hija arvuti taha magama jääda, ei pruugi järgmisel päeval töö tegemisest midagi välja tulla. Foto: Jochen Sand/picture alliance/moodboard/Scanpix

Kui sulle meeldib öösel töötada, arvuti taga krõpse süüa, öösel sotsiaalmeedias teiste unetutega rääkida ja arvad, et kohvis peegelduv kuu on osa sinu isiksusest, siis on viimane aeg mõtlema hakata, mida see kõik tervisega teeb.

Unepuudus võib kahjustada tervist, viia minema loova energia ja raisata ohtralt aega, kirjutab Genius Beauty. Siin on kuus põhjust, miks õhtul enne kella kümmet magama minna.

1. Muidu vananed kiiremini

Kella kümnest õhtul kella kolmeni öösel toodab keha kõige olulisemaid hormoone. Need on hormoonid, mis hoiavad sind noorena, ärgitavad loovat mõtlemist ja säilitavad viljakused. Iga sel ajal üleval oldud minut on potentsiaalselt rahatäht ilukirurgi taskus.

2. Siis saab närvisüsteem taastuda

Kesknärvisüsteemil on taastumiseks kõigest kaks tundi ja see ei ole kella neljast öösel kella kuueni hommikul, nii nagu ehk sooviksid sina. See aeg on kella kümnest kella kaheteistkümneni õhtul, mis võiks meelt mööda olla näiteks su naabritele.

3. Kahekordne mõju

Iga kella kümnest keskööni magatud tund mõjub kehale kaks korda tõhusamalt kui iga pärast seda magatud tund. Kui sul on võimalik magama jääda vaid mõneks tunniks, siis tead, missugust aega eelistada.

4. Tervendav mõju

Tuntud arst David Agus, kellele tänu õnnestus Steve Jobsil raske vähktõvega elada koguni seitse aastat, on öelnud, et vara magama minemine on üks kõige tähtsamaid asju, mis aitab tervise korras hoida.

5. Tuntud juhid teevad sedasama

Kõige silmapaistvamad juhid nagu näiteks Dan Akerson ja Bob Iger ärkavad üles kell viis hommikul. Selleks, et hommikul kell viis ärgata ja seejärel mitte hambaharja sabaga silma peast välja pista, on tarvis vara magama minna.

6. Ayurveda õpetus soovitab seda

Idamaine Ayurveda õpetus soovitab naistel magama minna kell üheksa. Sel ajal on kuu energia selle õpetuse järgijate sõnul väga aktiivne, kuid ärkvel inimene ei saa endasse võtta kuu energiat. See võib kõlada küll rumalalt, kuid kes teab…

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles