Saaremaal levib nakkav oksendustõbi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhutõbi
Kõhutõbi Foto: SCANPIX

Ehkki terviseameti andmeil on ülemiste hingamisteede haigustesse haigestumiste arv vähenenud, siis on selle asemel hiljuti levima hakanud hoopis oksendustõbi.

«Meie pere kuueaastasel lapsel algasid sümptomid ööl vastu pühapäeva, kui ta kurtis kõhuvalu ja sellele järgnes vaheaegadega pea 12 tundi oksendamist, pühapäeva õhtuks oli tal juba kõrge palavik, 38,8, samas edasi oksendamine lakkas, esmaspäeva hommikuks palavik taandus,» rääkis Lääne-Saare vallas elav inimene oma lapse haigestumisest, vahendab Saaremaa maakonnaleht Meie Maa.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri ütles, et nimetatud sümptomid viitavad Norvalk-viirusele. «See on äge kõhuviirus, mis on kiire, kestab umbes 24 tundi, aga kurnab organismi korralikult ära, sest inimene oksendab, kõht on lahti ja on tõeliselt halb olla, ka on see väga kergesti nakkav,» rääkis Saluri. Küll aga märkis ta, et kuna tegemist on väga kiirelt areneva haigusega, siis suurem osa haigestunutest oma kaebusega perearsti juurde ei jõuagi.

Lümanda lasteaia direktor Elle Viira tõdes, et sel nädalal on seis juba parem, kuid möödunud kahe nädala jooksul olid haigena kodus umbes pooled lastest.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles