Dieet aitab leevendada autisti vaevusi (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi psühhiaatria eriala arst-õppejõu Anu Susi soovitab autismiga laste vanematel käia nõustamisringides, kus on võimalik jagada kogemusi.
Tartu ülikooli kliinikumi psühhiaatria eriala arst-õppejõu Anu Susi soovitab autismiga laste vanematel käia nõustamisringides, kus on võimalik jagada kogemusi. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi autism ei ole ravitav, võib haige seisundit paremaks muuta nii õige toitumine kui ka ravi, kuid seejuures ei tasuks laskuda äärmustesse.

«Mul on üks väga praktiline kogemus, mis ei ole küll tõenduspõhine teaduslikus mõistes,» lausus Susi ning rääkis kliinikumi lasteosakonnas viibinud autoagressiivsest ehk ennast vigastavast lapsest. «Pikki aastaid ei olnudki võimlik lapsel käsi lahti võtta, sest ta kakkus end kohe katki ja ainuke meetod, mis autoagressiivsust leevendas, oli piima- ja nisuvaba dieet,» selgitas Susi ja lisas, et see on nii praegugi, kaheksa aastat hiljem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles