Avastati tarantlimürgi raviomadus (3)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tavaliselt peetakse tarantleid inimesele ohtlikeks loomadeks, siis nüüd on teadlased avastanud, et neist võib ka kasu olla.
Kui tavaliselt peetakse tarantleid inimesele ohtlikeks loomadeks, siis nüüd on teadlased avastanud, et neist võib ka kasu olla. Foto: Matthew Horwood/Caters News Agency/Scanpix

Austraalia teadlased avastasid, et ühe tarantliliigi mürk võib osutuda võimsaks looduslikuks valuvaigistiks.

Brisbane’is asuva Queenslandi ülikooli uurijad avastasid, et Peruus leiduva tarantliliigi Thrixopelma pruriens mürki nimega ProTx-II võib olla võimalik kasutada valuvaigisti valmistamiseks, kirjutab Newsmax. See valguline mürk mõjutab ajus olevaid ärritust vastu võtvaid retseptoreid ja võib pakkuda looduslikku alternatiivi ravimitele, mille võtmine võib olla seotud ohtudega.

Oma avastust Los Angeleses toimunud USA biofüüsikute ühingu 60. iga-aastasel kokkutulekul tutvustanud teadlaste sõnul võib tarantlimürgist tulevikus saada ideaalse valuvaigisti. «Oleme eriti huvitatud selle mürgi toimimise viisist, et saada teavet, mis võib meil aidata meil välja töötada uudse teraapia valu vaigistamiseks,» ütles Queenslandi ülikooli molekulaarbioloogia instituudi teadlane Sonia Troeira Henriques.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles