Huvi vaimse tervise vastu on tõusnud

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimese paranemist mõjutab nii tema füüsiline kui ka vaimne tervis.
Inimese paranemist mõjutab nii tema füüsiline kui ka vaimne tervis. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Vaimse tervise teemade olulisusele keskendunud ja professionaalse e-nõustamisteenuse rajanud MTÜ Peaasjad on kahe aasta jooksul nõustanud ligikaudu 2000 ja koolitanud 1100 inimest. Peaasi.ee portaali külastab aastas ligikaudu 100 000 inimest.

«Kui kaks aastat tagasi projektiga alustasime, siis oli veel laialt levinud suhtumine, et vaimse tervise teemad on need, mida tuleb rääkida kusagil kinniste uste taga ja et neid esineb harva,» rääkis ühingu üks asutajatest, tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa. «Praegu saame öelda, et avatus, huvi ja arusaamine teemade olulisusest on suurenenud.»

«Vaimse tervise parandamisel saab edukalt kasutada moodsaid ja kiireid lahendusi, mida võimaldab infotehnoloogia areng. Lisaks professionaalide poolt pakutavale e-nõustamisele oleme loonud erinevaid e-lahendusi, mis võimaldavad oma vaimset tervist parandada. See ei ravi otseselt küll suuremaid probleeme, kuid aitab inimestel koheselt alustada ja enda vaimset tervist parandada,» rääkis Oidermaa. «Järgnevatel aastatel plaanime teenuseid edasi arendada ja jõuda veelgi rohkemate inimesteni – seda nii läbi koolituste kui portaali.»

Portaali Peaasi.ee koolituste teemaks on tavaliselt üldine vaimne tervis, kuid ka enda ja oma tunnete juhtimine. Toimunud on vaimse tervise stigmaga seotud koolitused, kanepiteemalised koolitused ja tegeletud on ka vaimse tervise temaatikaga töökohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles