Wismari haigla ei võta vastu alkoholipsühhoosiga patsiente

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinna Wismari haigla ei võta hetkel vastu ägeda alkoholipsühhoosiga patsiente.

«Hetkel ei võta Wismar vastu vältimatut abi vajavaid ägeda alkoholipsühhoosiga patsiente. Neid tõi peamiselt haiglasse kiirabi või saadeti üle teistest haiglatest,» ütles Wismari haigla ravijuht Jaanus Mumma.

Ta täpsustas, et taolisi haigeid toodi Wismarisse varem kuus keskmiselt 10. «Tegemist on üldjuhul tahtest olenematu raviga,» selgitas Mumma. Tema sõnul moodustasid sellised patsiendid väikese protsendi haigla statsionaari ravijuhtudest.

Mumma kirjeldas, et selliste patsientidega oli ka üksjagu tegemist. «Sageli peale psühhoosi olid nad ka somaatiliselt tüsistunud,» märkis Mumma, kelle sõnul on seetõttu ka haigla personali elu praegu veidi kergem.

Terviseamet tegi jaanuaris Wismari haiglale ettekirjutuse, milles piiras haigla võimalusi tervishoiuteenuste osutamiseks patsientidele, kellel on tüsistunud võõrutusseisund või kelle tervislik seisund võib nõuda intensiivravi. Ettekirjutuse aluseks oli detsembris haiglas läbi viidud järelevalvemenetlus, kus tuvastati, et haiglal puudub akuutravi palatiplokis osaliselt nõutav aparatuur ning intensiivravi võimekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles