Ossinovski: lähiaastatel meil tervishoiu rahastamisega probleeme ei ole (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski märkis riigikogu liikmete haigekassa eelarve puudujääki puudutavale arupärimisele vastates, et lähiaastatel meil tervishoiu rahastamisega probleeme ei ole, kuid pikemas plaanis vajab süsteem muutmist.

7. märtsil vastas Ossinovski Riigikogu liikmete Raivo Põldaru, Martin Helme, Henn Põlluaasa, Mart Helme, Jaak Madisoni, Uno Kaskpeiti ja Arno Silla 8. veebruaril esitatud arupärimisele Eesti haigekassa üheksa miljoni euro suuruse puudujäägi ja tervishoiuteenuste tuleviku kohta, kirjutab Med24.

Arupärijad viitasid asjaolule, et käesoleva aasta eelarve järgi lõpetab haigekassa üheksa miljoni euro suuruse puudujäägiga. Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross on meediale öelnud, et haigekassa struktuurne puudujääk võib tulevikus veelgi suureneda. Reservid, mida seni on kasutatud, hakkavad tasapisi otsa saama. Arupärijad soovisid teada, mida kavatsetakse teha nimetatud haigekassa puudujäägiga.

Ossinovski vastas, et haigekassa eelarvepuudujääki tuleb vaadata natukene laiemas kontekstis. «Tõepoolest, selle aasta eelarvepositsioon, mis on Riigikogu poolt riigieelarvega kehtestatud, on miinus 9,1 miljonit eurot,» ütles minister. Tema sõnul ei mõjuta see siiski finantssuutlikkust, sest 2015. aasta lõpu seisuga on haigekassa reservide kogumaht ligi 196 miljonit eurot, millest eelmiste aastate jaotamata tulem moodustab 117 miljonit eurot.

Minister nentis siiski, et pikaajaliselt ei tohi tervishoiuteenuse rahastamine miinusesse minna, sest mingil hetkel tulevad riskiresevi piirid ette. Ossinovski sõnul toimub see 2022.–2023. aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles