Noortele õpetatakse stressist vabanemist

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimsetest probleemidest ei julgeta rääkida.
Vaimsetest probleemidest ei julgeta rääkida. Foto: SCANPIX

Arstiteadusüliõpilaste selts tegeleb märtsis eestlaste vaimse tervisega, andes koolides vaimse tervise loenguid ja korraldades stressist vabanemise õhtu.

Koostöös mittetulundusühinguga Peaasjad alustatakse 28. märtsil loengutesarja, mille eesmärgiks on panna koolinoored mõtlema vaimsele heaolule, selgitada levinumate haigusseisundite sümptomeid ning anda nõu abi leidmiseks, teatas selts. 22. märtsil Miina Härma Gümnaasiumis toimuval stressist vabanemise õhtul, mis on suunatud eelkõige tudengitele, saab õppida meditatsiooni ja joogat.

Vaimse tervise kuu peakorraldaja Kristi Tamme sõnul häbenetakse vaimse tervise probleeme tihtipeale rohkem kui teisi tervisehädasid. Neist ei julgeta rääkida, mistõttu kulub ka abi otsimiseks ja leidmiseks aega. Tamme sõnul on ainuüksi depressiooni eluaegne levimus on 12 protsenti, mistõttu on oluline, et inimesed teaksid, et nende muredele on lahendus ja nad oskaksid seda leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles