Rahanappuses väikehaigla saab uue juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Aadamsoo.
Kaire Aadamsoo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

11. märtsil kogunenud SA Raplamaa Haigla nõukogu otsustas kutsuda tagasi senise haiglajuhi Aivar Toominga ning nimetada uueks haiglajuhiks dr Kaire Aadamsoo, kes täidab haigla juhi ülesandeid saneerimisperioodil. 

Raplamaa haigla asutamislepinguga sätestati haigla eesmärgiks jätkusuutlik tegevus üldhaiglana ning eriarstiabi pakkumise säilitamine elanikkonnale, sealhulgas ambulatoorses osas vähemalt asutamise hetkel pakutud 16 arstlikul erialal, teatas regionaalhaigla, kirjutab Med24.ee.

Ligi aastase Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga võrgustunud haiglana tegutsemise ajal on Aivar Toominga juhtimisel suudetud ambulatoorsete teenuste valdkonnas kaasata täiendavalt arste ning vastu võtvate erialade valikut on isegi suurendatud. Vastavalt varasemale kokkuleppele on lõpetatud vaid iseseisva statsionaarse psühhiaatria osakonna tegevus, kuid vastavat abi osutatakse enam ambulatoorselt ning uue teenusena on käivitatud psühhiaatriline päevaravi.

Paraku on samal ajal haigla niigi raske majanduslik olukord muutunud aastaga veelgi keerulisemaks. Haigla ei suutnud püsida nõukogu kinnitatud eelarves, lõpetas 2015. aasta suure kahjumiga ning kujunenud olukord tingib nõukogu sekkumise tegevjuhtimisse.

Arvestades, et Raplamaa haigla võime viia läbi plaanitud hoonete rekonstrueerimist ja tervisekeskuse rajamist sõltub oluliselt ka haigla majanduslikul tulemusel põhinevast iseseisvast krediidivõimekusest, tegi regionaalhaigla ühe asutajana nõukogule ettepaneku määrata ajutiselt haigla juhatajaks regionaalhaigla esindaja, kelle ülesandeks oleks haigla tegevuskulude saneerimine ja tõhusama koostöö ülesehitamine mõlema haigla vahel.

Regionaalhaigla juhi ja Raplamaa haigla nõukogu esimehe Tõnis Alliku ettepanekust lähtuvalt valis nõukogu haigla uueks juhatajaks pikaajalise juhtimiskogemusega regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku juhataja dr Kaire Aadamsoo. 

Dr Aadamsoo täidab Raplamaa haigla juhi ülesandeid saneerimisperioodil, jätkates samal ajal ka regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku juhtimist. Pärast saneerimisperioodi lõppu kuulutab nõukogu Raplamaa haigla juhi kohale välja uue konkursi.

Loe artiklit täismahus meditsiiniuudiste portaalist Med24.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles