Tervishoiutöötajad ootavad riigilt lisaraha

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiu rahastamine tekitab pingeid.
Tervishoiu rahastamine tekitab pingeid. Foto: SCANPIX

Tervishoiutöötajate ootused järgmise kahe aasta aasta kollektiivlepingu osas ületavad selgelt haigekassa ja tööandjate võimalusi ning sotsiaalministeerium sooviks haigekassa rahastusele lisa riigieelarvest.

Ehkki haiglate liit esitab omapoolsed ettepanekud tervishoiutöötajate kollektiivlepingu osas alles nädala pärast, on tööandjate sõnum küllaltki ühtne - praeguste tingimuste juures on töötajate nõudmised kollektiivlepingule selgelt liiga kallid, vahendas ERR.

Haiglate liidu juht Urmas Sule sõnul väljakutse järgmise kollektiivleppe sõlmimisel väga tõsine. «Isegi selle aasta alguses haigekassa eelarve tegelikult sellise mahukasvuga, et enamus haiglatel on väga keeruline selle aasta kollektiivleppe tingimusi täita,» leidis Sule.

Kiirabi liidu juht Ago Kõrgvee on pisut otsekohesem ja nimetab tervishoiutöötajate nõudmisi utoopiliseks. Ühtlasi usub ka tema, et tervishoidu on tarvis lisaraha. «Tegelikult võib olla võimalus palkasid korrigeerida aga see tähendab kogu sotsiaalpoliitika muutumist. Riik peaks suurendama protsenti SKP-st, millega panustatakse tervishoidu,» selgitas Kõrgvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles