Púr Múddi laulja Joonas Alvre korrastab mõtteid joostes

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Alvre
Joonas Alvre Foto: Mart Vares/erakogu

Viimaks, pärast suurt pingutust, kadus pilt silme eest. Kuigi Joonas Alvre alustas liikumist rahulikult, kruvis ta ajapikku tempot juurde. Sest ühtäkki avastas ta end Viljandimaal Viiratsis Kolme Tamme jooksul kolmandal kohal ega tahtnud seda enam kaotada. Seepärast pigistaski ta endast viimastel kilomeetritel välja maksimumi.

Joonas Alvre saigi neli suve tagasi selle, mida ihkas. Ta lõpetas jooksu kolmandana, kaotades Eesti rahvaspordiürituste alalisele favoriidile Allar Soole, Tartu ja Kõrvemaa nelikürituse mitmekordsele võitjale kümne kilomeetri peale vähem kui pool minutit. Heitis siis lõpujoone järel kurnatusest maha. Kui end mõne aja pärast püsti ajas, püsis pilt silme ees endiselt pooleldi must ja hägune.

Ometi oli Alvre rõõmus. Rõõmus selle üle, et suutis nii kõvasti pingutada. «Kui suudan spordis pingutada, suudan ka muudel elualadel,» lausub ta. «Ja kui ei suuda, olen ka muudes asjades laisk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles