Verekeskus kutsub Haapsalus verd loovutama

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor verd loovutamas.
Doonor verd loovutamas. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama esmaspäeval, 28. märtsil kella 11.00–15.00 Haapsalu kultuurikeskuses (Posti 3) toimuvale selle kevade esimesele doonoripäevale.

«Oleme märtsis teist korda Haapsalu Kultuurikeskuses doonoripäeva korraldamas. Siinsed doonorid on selline tore ja ühtehoidev kogukond, kes igal korral on nii meie doonoripäevi kui ka doonoritelke heatujuliselt väisanud ning meie verevarusid tõhusalt täiendanud,» sõnas Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp ajalehele Lääne Elu, juhtides tähelepanu, et viimasel ajal on haiglate tellimustest johtuvalt eriti suur nõudlus 0 ja A reesusnegatiivse vere järele, kuid ka teiste veregruppide verevarud vajavad täiendamis.

Viimati käis regionaalhaigla verekeskus Haapsalus 3. märtsil ning siis külastas doonoripäeva 60 inimest, tervislik seisund lubas verd loovutada 52 doonoril ning kogusime üle 23 liitri hinnalist nestet. Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles