Vastse-Kuuste lihatööstus kattis Maarja küla jõululaua

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja verivorst.
Maarja verivorst. Foto: Atria

Vastse-Kuustes asuva intellektipuudega noortele mõeldud Maarja küla jõululaua kattis samas vallas asuv tegutsev VK lihatööstus, mille verivorst Maarja kogub ühtlasi küla elanikele ka rahalist toetust.


Maarja Küla elanike ja nende tegevusjuhendajate ühine õhtusöök toimus traditsiooniliselt 24. detsembril.

25. detsembril toimus Maarja külas jõuluetendus, millest tuli sihtasutuse Maarja küla juhataja Ly Mikheimi sõnul osa saamaligi 50 inimest. «Osa noortest läks pühadeks ja aastavahetuseks koju vanemate juurde, paljud jäid aga ka siia,» sõnas ta.

Novembris alustasid Maarja küla ja Lõuna-Eesti suurim lihatööstus Atria Eesti ühise heategevuskampaania, mille abil kogutakse toetusraha noorte abistamiseks. Atria Eesti tõi selle tarbeks VK kaubamärgi alt müüki spetsiaalse Maarja nimelise verivorsti, mille igalt ostetud pakilt läheb 50 senti Maarja küla toetuseks.

Atria Eesti müügitulemuste järgi on Maarja verivorst tõusnud lihatööstuse üheks müüduimaks verivorstiks sel aastal. Kogutud rahalise toetuse annab lihatööstus üle järgmise aasta alguses.

Maarja küla on intellektipuudega noortele mõeldud küla Põlvamaal, Kiidjärve ja Taevaskoja vahel. Maarja küla on koduks 32 noorele vanuses 18-33 eluaastat. Erinevalt passiivsetest hooldekodudest püüavad Maarja küla elanikud aktiivselt iseseisva eluga toime tulla. Hooldatavate ja hooldajate asemel võib Maarja küla inimesi nimetada sõpruskonnaks.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles