Rekordarv uusi ilmakodanikke: kas beebid näevad ilmavalgust sünnitusmaja koridoris?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kevadel on ämmaemandatel käed-jalad tööd täis olnud.
Tänavu kevadel on ämmaemandatel käed-jalad tööd täis olnud. Foto: Yegor Aleyev/Yegor Aleyev/TASS/Scanpix

Selle aasta märtsikuus on Ida-Tallinna keskhaiglas sündinud juba üle poolesaja lapse rohkem kui eelmisel aastal.

«Terve märtsikuu, kaasa arvatud viimased päevad on olnud Ida-Tallinna keskhaigla ämmaemandatele ääretult töised, mille üle on meil ainult hea meel. Selle aasta märtsis on võrreldes eelmise aasta märtsikuuga sündinud juba 53 last rohkem,» rääkis Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmaja ämmaemandusjuht Vivian Arusaar.

Kevade tuleku päeval, 20. märtsil sündis Ida-Tallinna keskhaiglas kümme ja 21. märtsil 14 last. Täna on kella 15.00 seisuga ilmavalgust näinud juba 12 last. Kolmel päeval on sündinud 18 poissi ja 18 tüdrukut.  Kaksikuid pole viimase kolme päeva sees veel sündinud.

Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Kadri Penjami sõnul on haiglas kõik sünnitajatele mõeldud palatid küll täis, kuid ruumi leitakse kõigile.«Meie juures jagub ruumi, hoolitsevat kätt ja head sõna kõigile!» lisas Arusaar. Seega ei vasta veel tõele mõnede sünnitajate naljatades tehtud oletus, et «ei tea, kas kohti ikka jätkub või peab koridori peal sünnitama hakkama.»

Palju tööd on tänavu kevadel olnud ka Pelgulinna sünnitusmajas, kus praeguse seisuga on sündinud seitse last, mida on sama palju kui eelmisel aastal samal ajal. Neli täna sündinud last on poisid ja kaks tüdrukud. Üks laps sündis mõne hetke eest, mistõttu puuduvad veel ametlikud andmed tema soo kohta. «Õhtu on aga ees ja veel on oodata vähemalt üht uut ilmakodanikku,» rääkis Lääne-Tallinna kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba. «Märtsikuu on olnud ämmaemandate jaoks võrdlemisi töine, märtsi algus oli vägagi beebiderohke,» lisas ta. Märtsis on Pelgulinna sünnitusmajas kokku sündinud 95 poissi ja 79 tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles