Haigus, mis ähvardab sotsiaalmeedia kasutajaid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki.
Mõned inimesed kasutavad liialt Facebooki. Foto: SCANPIX

Hiljutisest uuringust selgus, et mida rohkem noored täiskasvanud logivad sisse Facebooki või mujale sotsiaalmeedia kontodele, seda sagedamini neid ähvardab depressioon. 

Teadaolevalt esimese laialdase uuringu sotsiaalmeedia ja depressiooni esinemise kohta viisid läbi USA Pittsburghi ülikooli meditsiinikooli teadlased, kirjutab newsmax.com. 

Uuringut läbi viinud teadlase Brian A. Primacki sõnul uurisid nad 1787 Ameerika täiskasvanut vanuses 19 kuni 32 eluaastat.

Teadustöö tarbeks uuriti osalejalt 11 kõige populaarsema sotsiaalmeedia kanali kasutamise kohta. Nendeks olid Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine ja LinkedIn.

Keskmiselt kasutasid uuringus osalejad sotsiaalmeediat päevas 61 minutit ning külastasid sotsiaalmeedia kontosid 30 korda nädalas. Enam kui veerandil osalejates leiti küsimustiku põhjal kõrged depressiooni näitajad. 

Mida rohkem uurimuses osalejad sotsiaalmeediat kasutasid, seda suurem oli neil risk depressiooniks.

Primack tõdes, et sotsiaalmeedia on saanud suhtlemise osaks ning on oluline seda uurida. Teadustöö tulemused avaldatakse ajakirjas Depression and Anxiety.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles