Perearstid nõustusid maalt linna kolima

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli perearsti on nõus Haapsalu tervisekeskusesse kolima.
Neli perearsti on nõus Haapsalu tervisekeskusesse kolima. Foto: Tairo Lutter

Kui alles oli oht, et Läänemaa haigla peab loobuma tervisekeskusest, sest ükski perearst ei taha sinna kolida, siis nüüd loodab peaarst Tõnis Siir käed lüüa vähemalt nelja perearstiga, mis annaks haiglale võimaluse taotleda kuue kohaga tervisekeskuse rahastamist.

Rahataotluse kavatse Siir sisse anda mai alguses ja kokku on lootust saada 600 000 euro ringis, millele tuleb lisaks 25 protsenti omaosalust, kirjutab Lääne Elu. Siiri ütles, et saab küll aru neist perearstidest, kes linna kolida ei soovi, kuid vallas tegutsevad tohtrid võiksid siiski näiteks korra nädalas ka linnas vastu võtta, nii et oma valla perearsti juures saaksid käia need, kes töötavad linnas.

«Tervisekeskuse plaan on hea, kui õnnestub panna perearstid rohkem koostööd tegema,» ütles Madis Tiik, kelle sõnul on selleta «raha betooni valatud ja plaan ebaõnnestunud». Seni ei ole perearstid aga kuigi koostööaldid olnud, sest neil on valusalt meeles veel see, kuidas neid 20 aasta eest sunniti ettevõtjateks hakkama, ja pealegi hirmutab tohtreid tervisekeskusest eemale ka esialgu pakutud lepingusäte, et arst peab uues tervisekeskuses trahvi vältimiseks vähemalt kümme aastat töötama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles