Miks on just praegu õige aeg jooksmisega alustada? (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes kevadel jooksmisega algust ei tee, sellel on hiljem veelgi raskem alustada.
Kes kevadel jooksmisega algust ei tee, sellel on hiljem veelgi raskem alustada. Foto: Peter Byrne/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Kevad on saabunud ja seega on õige aeg oma jooksutossud tolmust puhtaks pühkida ja värske õhu kätte sportima minna.

Jooksuekspert ja veebiväljaande eVivam kolumnist Mike Kleiß teab, miks just praegu on õige jooksmisega algust teha, kirjutab ajaleht Bild. Paljud teavad seda tunnet, kui istutakse kuskil seltskonnas koos ja arutatakse sportimise teemal ning leitakse hulgaliselt jooksmisele vasturääkivaid argumente. Tundub, nagu oleks jooksmine mingi äärmiselt keeruline asi, millega ei saada hakkama. Tegelikkuses see tõele ei vasta. Sellega saab hakkama igaüks, kel tervis seda vähegi lubab!

Jooksuekspert Kleiß teab, et inimestele meeldib kurta ja tuua välja erinevaid vabandusi, miks ei saa jooksma minna. Kord on tegemist laiskusega, siis on ajapuudus, lapsed segavad, mees või naine ei anna aega, pole õigeid jalanõusid, jooksmine on igav, selg valutab ja põlvede koormuse tõttu peaks enne kaalust alla võtma. Seda nimekirja võiks veelgi jätkata, kuid kõige parem oleks kõiksugu ettekäänded ära unustada.

Kevad on hea algus kaalust alla võtmiseks ja tervislikuma elustiili poole liikumiseks. Nüüd saab jooksmisega tegeleda ka värskes õhus. Kes nüüd jooksmisega ei alusta, see ei tee seda tõenäoliselt kunagi. Jooksmine on tervisele igati kasulik ja lõppkokkuvõttes võtad nii aega enda jaoks, teed midagi oma tervise, keha ja vaimu heaks. See toob rahulolu.

See kõik peaks olemagi tegelikult piisav argument, miks igasugused vabandused peaks unustama. Lisaks tugevdab jooksmine südant ja vastupanuvõimet haigustele ning seda saab teha kõikjal ja igal ajal. Seega nautige kevadist värsket õhku ja ilusat tärkavat loodust ja ning minge jooksma! See tekitab lausa sõltuvust!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles