Šokeeriv haigus: hääled peas muutsid lapse äärmiselt ohtlikuks (7)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube
Youtube Foto: Näiliselt süütu välimusega Aneska on väiksest peale vägivaldne olnud.

12-aastast Aneskat on vihahood kummitanud juba ajast, mil ta oli kolmene. Kuueselt tappis ta oma hamstri ja pärast seda on ta olnud pidevalt vägivaldne ka nii vanemate kui ka pere teiste laste suhtes.

USA telesaate «Dr Phil» šokeerivas intervjuus kirjeldas tüdruk, et vägivald paneb teda ennast hästi tundma. «Kui hindaksin oma viha kümne punkti skaalal, siis oleks hindeks kümme,» rääkis Aneska.

Väike tüdruk on sageli oma ema tõuganud ja isa igasuguste võimalike alavääristavate sõnadega sõimanud. Aneska teab ise väga hästi, et käitub halvasti, kuid väidab, et ei saa selle vastu midagi teha, sest hääled peas käsivad tal teistele liiga teha.

Nii on tüdruk ohuks ka pere noorematele lastele, sest ärritudes võib ta neile liiga teha või neid hirmutada. «Ükskord vihastasid nad mind päris välja ja siis ajasin neid noaga taga,» kirjeldas laps ise oma käitumist. Vanemate sõnul peavad nad tütrel pidevalt silma peal hoidma. Kodus olevad noad tuli aga kindlalt kappi luku taha panna, et kontrollimatu Aneska nendega pere teistele lastele viga ei teeks.

«Ühel ööl, kui Aneska jagas noorema õega tuba, kuulsime sealt karjeid ja kohale joostes nägime, et ta kägistab oma õde. Meid haaras õud, sest me ei saanud aru, miks ta midagi sellist teeb. Kui pahandasime temaga, siis ta ainult naeris meie peale,» lisas tüdruku ema šokeeritult.

Kui Aneska oli kuuene, siis mängis ta arsti oma Jacki nimelise hamstriga. Tema mures isa meenutab, kuidas laps peksis vihahoos loomakese lapikuks. Kuid see ei ole ainus kord, kui väike tüdruk on loomadele liiga teinud. Kui laps oli seitsmene, näitasid vanemad talle linnupoegi, kes hakkasid Aneskale esialgu väga meeldima. «Oi kui armsad nad on!» hüüatas tüdruk isa sõnul esialgu rõõmsalt. Vanemad seletasid seejärel, et linnupoegi ei tohi puutuda, sest siis viskavad vanalinnud pojad pesast välja ja nad surevad. Seepeale tüdruk tappis linnud. Lapse enda sõnul käskisid tal seda teha hääled tema peas, mis ütlesid talle, et kui ta linnud ellu jätab, siis nad teevad tema lähedastele midagi halba.

Kuid tüdruku pahategude register ei piirdu ka sellega. «Ta on varastanud minu rahakotist krediitkaardi ja läinud sellega ostlema. Hiljuti võttis ta tikud ja süütas sellega paberitüki, et seejärel tuli otsa panna garaažis olnud tekile. Me ei tea absoluutselt, mis ta järgmisena ette võtab,» rääkis tüdruku ema murelikult.

Tüdruku käitumisest šokeeritud vanemad viisid ta arsti juurde, kes kirjutas välja psühhoosivastased ravimid. Pärast seda Aneska hääli enam ei kuulnud, kuid tema vägivaldsust see ei vähendanud. Kokku on tüdruk käinud mitme erineva arsti juures ja võtnud 35 erinevat ravimit. Ta on olnud ka laste ja alaealiste ravikeskuses, kuid mitte midagi ei ole aidanud.

Aneska ema on veendunud, et kui tüdruk nii jätkab, lõpetab ta varem või hiljem kas surnuna või vanglas. «Mul ei ole vastuseid. Tunnen end täiesti abituna,» ütles tüdruku ema. Kuna Aneska vanemad ei tea enam ise, kuidas tütart aidata, ongi nad asunud ajakirjanduse kaudu abi otsima.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles