E-sigarettidele kehtestatakse uued nõuded

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valitsus kiitis täna heaks tubakaseaduse muudatuse, millega ühtlustatakse Euroopa Liidu liikmesriikides tubaka ja sellega seonduvate toodete nõudeid.

Eelnõuga täiendatakse tubakaseadust elektroonilise sigareti ja selle täitevedeliku turustamise nõuetega ning sarnaselt kõikidele tubakatoodetele piiratakse selle koostist. E-sigareti või selle täitevedeliku tootja ja importija peab edaspidi enne oma toote turustamist teavitama terviseametit ning tal tekib iga-aastane aruandluse kohustus.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul võtab riik selle eelnõuga lõplikult üle EL tubakadirektiivi nõuded, mis piiravad oluliselt tubakatoodete atraktiivsust ja kättesaadavust kogu Euroopas. «Lähiajal esitab sotsiaalministeerium täiendavad ettepanekud tubakapoliitika karmistamiseks,» lisas minister.

Praeguse seadusemuudatusega reguleeritakse tubakatoodete ja nendega seonduvate toodete koostist, pakendamist, märgistamist ja nende toodete esitlemist ning müüki. Lisaks kehtestatakse tubakatoodete ja nendega seonduvate toodete piiriülese kaugmüügi keeld.

Muudatuse järgi ei tohi elektroonilise sigareti nikotiinisisaldusega vedelik sisaldada lisaaineid, mis loovad mulje, et toode on tervisele kasulik või kujutab tervisele väiksemat riski kui muud tubakatooted. Lisaks ei tohi see sisaldada aineid, mida saab seostada energiat ja jõudu andva toimega. Eeltäidetud elektroonilise sigareti ja selle täitepakendile tuleb kanda tervisehoiatus.

Muudatus lähtub Euroopa Liidu direktiivist, mille tähtaeg on sellel aastal 20. mai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles