E-konsultatsioon Lõuna-Eesti rahvani ei jõua (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leevendamaks pikki eriarstijärjekordi on Eestis perearstidel võimalik nõu pidada suurhaigla spetsialistidega, kuid e-konsultatsiooni kasutamisel on eelis  Põhja-Eesti patsientidel, sest Lõuna-Eestis on teenuseosutajaid veel vähe.

Maapiirkondades on eriarstiabi kättesaadavus piiratum kui suuremates linnades ja seetõttu on e-konsultatsioonist perearstidele suurt abi, kirjutab ERR uudised. Ainult et Lõuna-Eestis on teenusega liitunud haiglaid vähe, mistõttu kasutavad Lõuna-Eesti perearstid teenust ka oluliselt vähem kui Harjumaa perearstid - patsienti ju Obinitsast Tallinna ravile ei saada, kuid ka reaalset teenust pakuks sama arst, kes perearsti e-konsultatsiooni käigus juba nõustas.

Meremäe valla perearst dr Katrin Rahusoovi sõnul on tema teenust kokku kasutanud kümmekonnal korral, kuivõrd Tartu Ülikooli Kliinikum ei olnud veel viimase ajani süsteemiga liitunud. Nüüd, mil aga väike erakliinik Medita e-konsultatsiooni pakub, on ta seda võimalust mõned korrad kasutanud.

E-konsulatatsiooni rakendamine on Eestis läinud oodatust vaevalisemalt, sest mõned haiglad pole olnud sellest huvitatud. Praegu  saab Eestis endokrinoloogia, uroloogia, reumatoloogia, otorinolarüngoloogia, pulmonoloogia, pediaatria, neuroloogia, hematoloogia, ortopeedia, kardioloogia, gastroenteroloogia, allergoloogia-immunoloogia ja onkoloogia erialal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles