Kaks ravimit, mis võivad müügilt kaduda

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügilt võivad kaduda üks põletikuravim ja üks diureetikum.
Müügilt võivad kaduda üks põletikuravim ja üks diureetikum. Foto: Eero Vabamägi

Müügilt võivad kaduda üks põletikuravim ja uriini eritumist suurendav ravim. Mõlemad ravimid võivad apteegilettidelt kaduda umbes kuuks ajaks.

Müügilt võivad kaduda ravimi Doloproct 1 mg/40mg rektaalsuposiidid ja ravimi Furosemide Accord 10 mg/ml süstelahus, teatas ravimiamet.

Ravimit Doloproct kasutatakse pärasoolepõletiku ja pärakuümbruse veresoonte laienemise korral. See ravim sisaldab kahte toimeainet: fluokortoloon vähendab põletikku ja lidokaiin on tuimastava toimega. Doloproct, mille ühes annuses on üks milligramm fluokortolooni ja 40 milligrammi lidokaiini, võib apteekidest kaduda aprilli lõpuni, kuid hetkel on ravim veel saadaval. Samuti on apteekides müügil neid toimeaineid sisaldav Doloproct rektaalkreem.

Furosemiid on diureetikum ehk uriini eritumist soodustav aine, mida võib tarvis minna näiteks südamehaiguste ja kõrgvererõhutõve korral. Seda toimeainet kümme milligrammi milliliitris sisaldavat Furosemide Accordi süstelahust ei pruugi apteegist saada mai alguseni. Teisi sama toimeainet sisaldavaid, samas ravimvormis preparaate Eestis müügil ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles