Väikehaiglate saatus pannakse paika

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Sotsiaalministeerium tahab hakata iga üldhaiglaga sõlmima kokkuleppeid, et luua tegevuskava, milliseid raviteenuseid  üldhaiglad peaksid järgnevatel aastatel pakkuma.

Kava tehakse aastani 2030, mis peaks välistama edaspidi selle, et haigekassa võiks mõnel järgneval aastal ootamatult lõpetada mõne raviteenuse rahastamise mõnes üldhaiglas, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

Kuressaare haigla personali ja tegelikult kõikide saarlaste jaoks ehk kõige olulisem sõnum töö- ja tervishoiuministriga kohtumiselt oli see, et kusagil Tallinna kabinetis ei otsustata enam riigi 11 üldhaigla saatuse üle kõrgemalt positsioonilt nö ühe mõõdupuuga, vaid haiglatega eraldi hakatakse nende tuleviku üle kokku leppima ja läbi rääkima.

Kuressaare haiglas tehakse aastas 65 liigeseoperatsiooni, aga haigekassa nägemusel peaks üldhaiglates sellise teenuse pakkumise lõpetama. Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul üldhaiglad üldiselt sellist teenust ei osuta ja Kuressaare on saanud selles mõttes riigilt erandi, minister lisas, et niikaua kuni siin on see võimekus seda teenust osutada, on riigil mõistlik seda toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles