Sõltlastel võib ravimi leidmine peagi keeruliseks minna

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna sama toimeainega ravimit Eestis praegu müügil ei ole, siis tuleb Naltrexone Accordi kasutajatel arstiga ühendust võtta.
Kuna sama toimeainega ravimit Eestis praegu müügil ei ole, siis tuleb Naltrexone Accordi kasutajatel arstiga ühendust võtta. Foto: Toomas Huik

Peagi võib apteegiriiulitelt kaduda ravim, millega ravitakse narkootikumide ja alkoholi sõltuvust.

Müügiloa hoidja teatas ravimi Naltrexone Accord 50 mg õhukese polümeerikattega tablettide tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti aprilli lõpuni, teatas ravimiamet. Ravimi toimeaine on naltreksoon ja seda kombineeritakse teiste ravimitega, selleks et aidata vabaneda narkootikumide ja alkoholi sõltuvuseks. Näiteks ravitakse Naltrexone Accordi abil heroiinisõltuvust.

Ravim blokeerib ajus osa retseptoreid, mistõttu inimene ei tunne enam eufooriat, mida ta varem koges pärast narkootikumide manustamist.

Teisi sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata. Ravimi võimaliku asendamise ja ravi jätkamise osas tuleb selle kasutajatel ühendust võtta arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles