Pane tähele: PERH muutis haiglas liikumise lihtsamaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERH.
PERH. Foto: SCANPIX

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) andis teada, et on muutnud ja lihtsustanud polikliinikute süsteemi ning uuringutele liikumist.

Haigla aatrium on keskpunktiks, kus ühele poole jäävad erialapolikliinikud ja teisele poole radioloogiaregistratuurid. Radioloogiaregistratuuride asukoht numbritega 1-4 jääb samaks.

Patsientide mugavamaks liikumiseks on erialapolikliinikutesse loodud kolm erinevat sissepääsu.

Registratuuridesse 5-9 palutakse siseneda sissepääsust C1, mis asub C-korpuse I korruse esimeses tiivas, aatriumi ees pangaautomaadi juures. Seal paiknevad pulmonoloogia- ehk kopsuhaiguste polikliinik, endokrinoloogiapolikliinik, onkoloogia- ja hematoloogiapolikliinik, kardioloogia- ehk südamepolikliinik.

Registratuuridesse 11-13 palutakse siseneda C-korpuse sissepääsust C2, mis asub aatriumis kohvikuleti juures. Seal paiknevad ortopeediapolikliinik, anestesioloogiapolikliinik, neuroloogiapolikliinik, nefroloogia- ehk neeruhaiguste polikliinik, sisehaiguste polikliinik, neurokirurgia polikliinik ja kardiotorakaalkirurgia polikliinik.

Registratuuridesse 14-16 palutakse siseneda C-korpuse sissepääsust C3, mis asub aatriumi lõpus. Seal paiknevad üld- ja onkokirurgia polikliinik, üld- ja onkouroloogia polikliinik, naistehaiguste polikliinik, pea-ja kaelakirurgia polikliinik ning infektsioonhaiguste arsti vastuvõtt.

Erialapolikliinikute töötajad registreerivad patsiente vajadusel arsti vastuvõtule ning annavad vajalikku infot seoses vastava erialaga. Fuajees asuvasse keskregistratuuri jääb patsientide haiglasse vormistamine (v.a. päevakirurgia patsiendid) ning info.

Päevakirurgia

Uus päevakirurgia osakond paikneb C-korpuse III korrusel. Päevakirurgilisele operatsioonile tulevad patsiendid peaksid ennast haiglasse registreerima III korruse päevakirurgia registratuuris. Osakonnas  on ooteala ning operatsioonijärgseks taastumiseks 20 voodikohta ja 6 mugavustooli.

Kardioloogiakeskus

Seoses C-korpuse valmimisega on ka kardioloogiakeskuse patsientidel põhjust rõõmu tunda, viimase lihvi on saanud tipptehnoloogiaga varustatud südamekeskus koos moodsa palatikorpusega. Kardioloogiakeskuse osakonnad (funktsionaaldiagnostika, kardiointensiivravi, invasiivkardioloogia, II kardioloogia, III kardioloogia) asuvad C korpuse 2. korrusel. Osakondadesse pääseb kas liftiga või treppidest.

Täpsema info polikliinikute paiknemise kohta leiab kodulehe registratuuride ja polikliinikute rubriigist. Samuti on haiglasse paigutatud suunaviidad ja infostendid, mis aitavad paremini orienteeruda. Patsientide haiglasse vormistamine toimub endiselt keskregistratuuris ning on avatud kella 7-16. Infotelefon vastab numbril 617 1300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles