Haigekassa toetab lümfiteraapiat

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd saab haigekassalt tuge lümfitursete raviks.
Nüüd saab haigekassalt tuge lümfitursete raviks. Foto: Toomas Huik

Viimased kaks aastat on võimalik tursega patsiendil saada kompleksset lümfiteraapiat kuni 15 korda kalendriaasta jooksul. Aga mitte iga tursega patsiendil.

Erinevate ala- ja ülajäseme või muu kehapiirkonna turseid on suurel protsendil elanikkonnast ning nende põhjuseid on erinevaid, kirjutab Terviseuudised. Lümfitursed jagatakse kaheks: ühed on kaasa sündinud ja teised elu ajal tekkinud. Elu jooksul tekivad lümfitursed mitmel põhjusel. Näiteks võivad need tekkida traumade ja kudede kahjustuste, kasvajate, veenihaiguste ja põletike tõttu.

Nüüd on haigekassa asunud teotama elu jooksul tekkinud lümfitursete ravi. Näiteks ettevõttest Tursekeskus saavad patsiendid alates 1. jaanuarist 90 protsenti haigekassa kompensatsiooniga erimõõtude järgi valmistatavaid lamekoes tekstiilis meditsiinilisi kompressioontooteid VenoTrain curaflow, mis on valmistatud Saksamaal.

Kui Eesti haigekassas kindlustatud inimesel esineb elu jooksul tekkinud II või III staadiumi lümfödeem, siis tagastab haigekassa talle kaks korda aastas vajaliku erimõõdus tekstiilist meditsiinilise kompressioontoote soetamiseks välja antud raha.

Selle eeltingimus on kompleksse turset alandava lümfiteraapia läbimine ja vastava meditsiiniseadme väljakirjutamise õigus on taastusarstil, kirurgil, onkoloogil, günekoloogil ja uroloogil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles