Kardioloog: eestlaste liikumisharjumused sarnanevad siestat harrastavate lõuna-eurooplastega

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Dr Margus Viigimaa sõnul on üheks südamehaiguste suurimaks riskiteguriks vähene liikumine, mistõttu toimub terve aprillikuu vältel liikumisüritusi kogu Eestis.
 

«Meil on alati südamenädal olnud aprillis, aga ka südamekuu, kuna maakondades toimuvaid käimis- ja spordiüritusi on niivõrd palju, siis tehti ettepanek pühendada südametervisele terve kuu, siis mahuvad need kõik ära, vahendab Pealinn. Eesmärgiks võiks olla aprillikuu jooksul tavalisest kaks korda rohkem liikuda,» rääkis kardioloog ning avaldas lootust, et ka edaspidi jätkub südamekuu traditsioon.

Dr Viigimaa tõi välja uuringu, millest ilmnes, et Eesti elanike liikumisaktiivsus on võrreldav pigem Lõuna-Euroopa riikidega. «Lõuna-Euroopas on kliima soe ja seal inimesed traditsiooniliselt liiguvadki vähem, kuid Põhja-Euroopas – Soomes, Rootsis, Taanis, on liikumine tunduvalt populaarsem.»

Ta sõnas, et liikumisharjumuse tekitamiseks ei ole kunagi liiga hilja ning sellega kaasnevad isegi kõrges vanuses väga mitmed positiivsed tervisemõjud. «Paraneb liikuvus, jõudlus, tasakaal ja ka aeroobne võimekus,» märkis dr Viigimaa ja kiitis ka aktiivseid daame, kes vesiaeroobikat ja muud võimlemist harrastavad, kuna need on tõhusad treeningud, mis on liigeste vastu õrnad.

Refereeritud artiklit saab lugeda Pealinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles