Ministeerium ei soovi erinevate erialade residentuuri pikendada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte arstide jaoks on praktiline töökogemus väga oluline.
Noorte arstide jaoks on praktiline töökogemus väga oluline. Foto: Jochen Sand/picture alliance/moodboard/Scanpix

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski teatas Tartu ülikooli meditsiiniteaduste dekaanile Margus Lemberile, et ministeerium saab sellest aastast toetada vaid erakorralise meditsiini residentuuri pikendamist neljalt aastalt viiele aastale.

Ministeerium on seisukohal, et ka praeguste residentuuri programmide raames, mis vastavad Euroopa parlamendi ja nõukogu kehtestatud miinimumnõuetele, on võimalik korraldada arst-residentide õpet vajalikul ja kvaliteetsel tasemel, kirjutab Med24.

Minister märkis, et kuigi just sotsiaalministeeriumi algatusel on Tartu ülikoolis jõutud residentuuri pikendamise ettepanekuteni, on tänaseks olukord muutunud. Arstide põhiõppe kuuenda kursuse õpe on täielikult ümber korraldatud kliiniliseks praktikaks ja see täidab eesmärki, mis oli algselt mõeldud residentuuri lisa-aastaga, kus lisa-aasta sisaldaks just üldmeditsiinilisi tsükleid erinevates haiglates. Ossinovski sõnul ongi kuuenda kursuse õppe ümberkorraldamise eesmärk võimaldada üliõpilastele rohkem praktilist töötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles