Rootsi poliitik: ülekaaluliste maksud peaksid olema suuremad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvunuid ohustavad õhusaasteained rohkem.
Rasvunuid ohustavad õhusaasteained rohkem. Foto: SCANPIX

Rootsi keskpartei (Centerpartiet) liige, Uppsalat esindav Stefan Hanna tegi oma blogis ettepaneku, et ülekaalulised peaks maksma suuremaid makse kui normaalkaalus kodanikud.

Hanna soovitas liigse kehakaaluga isikutele kehtestada niinimetatud kehakaalumaksu, kirjutab Uppsala Nya Tidningen.

«Kui inimene tahab elada ebatervislikult, siis tuleb tal olla valmis selle eest ühiskonnale kompensatsiooni maksma. Ülekaalulised lähevad ühiskonnale alati rohkem maksma kui tavakaalus inimesed,» selgitas poliitik.

Hanna siiski ei selgitanud, kust tõmmata maksustamise puhul ülekaalulisuse piir. Ka puudus täpsustus, kas ülekaalulised peaksid maksma lisamaksu või oleks tegemist iga liigse kilogrammi eest makstava summaga.

Stefan Hanna sõnul sai ta ülekaaluliste maksustamise idee kui oli Tais puhkusel ning jälgis rannal lääne heaoluriikide inimesi, kellest enamik olid liiga paksud.

Keskpartei esindaja soovitus tekitas Rootsis raevuka diskussiooni. Hanna pidi oma seisukohta selgitama nii oma kui ka teiste parteide liikmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles