Kalda: kas paneme käima patsiendibussi?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil perearstide seltsi juht Ruth Kalda.
Pildil perearstide seltsi juht Ruth Kalda. Foto: Lauri Kulpsoo

Perearstide Seltsi esimees professor Ruth Kalda tõdeb, et täna ei ole perearstide puudus probleem enam vaid ääremaadel, vaid raskusi esineb pea igas maakonnas. Üheks lahenduseks võiks olla patsientide arsti juurde sõidutamine.


Kas varsti võiks juuksuri- ja pangabussi kõrval sõita ka perearstibuss, küsib Med24 Kaldalt. 

«Üks võimalus on tõesti see, et arstid töötavadki suuremates tõmbekeskustes ja patsiendid tuuakse arsti juurde. See tähendab mitte arstibussi organiseerimist, vaid patsiendibussi sarnaselt näiteks töölisbussile,» pakub Kalda välja.

«Eriti teravalt ilmnesid probleemid masu ajal, mil mitmed kohalikud omavalitsused, kes enne perearste toetasid, sellest nüüd loobusid või tõstsid näiteks rendihindasid,» räägib Kalda.

Ta lisas, et välismaale, eeskätt Soome, ei liigu mitte ainult noored arstid, kes äsja eriala omandanud, vaid juba aastaid ja aastakümneid nimistuga töötanud ja head praktilist kogemust omavad perearstid, kes sinna suunduvad oluliselt kõrgema palga ja paremate töötingimuste tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles