Füsioterapeudid võivad hakata abivahendite tõendeid väljastama

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudel juhtudel saaksid abivahendi välja kirjutada ka füsioterapeudid.
Paljudel juhtudel saaksid abivahendi välja kirjutada ka füsioterapeudid. Foto: Juha Tuomi/Lehtikuva/Scanpix

Eesti füsioterapeutide liidu juhatuse liige Kadri Englas leiab, et kui füsioterapeudid saavad liikumisega seotud abivahendite tõendeid väljastada, muudab see vajaliku abivahendi saamise kiiremaks ning kliendile mugavamaks.

Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna riigimeetmete juht Raimo Saadi tutvustas ministeeriumi tegevusi abivahendite süsteemi täiendamisel. Töö käib hetkel muudatustega, mis puudutavad abivahendite loetelu nimetusi, kirjeldusi, näidustusi, piirhindasid, kogust ning vormistust. Lisaks peetakse läbirääkimisi, kas ja kuidas anda pereõdedele, füsioterapeutidele ja tegevusterapeutidele tõendite väljastamise õigus.

Eesti füsioterapeutide liidu juhatuse liige Kadri Englas ütles, et selline muudatus oleks füsioterapeutide poolt igati oodatud ning loodetud. «Kuna abivahendite soovitamine, kohandamine, rakendamine on tubli füsioterapeudi igapäevatöö pärisosa, siis tervitame igati algatust ning loodame, et jõuame peagi lahenduseni, kus õigusruum töö tegemist ei takista.»

Englas lisas, et kui füsioterapeudid saavad liikumisega seotud abivahendite tõendeid väljastada, muudab see vajaliku abivahendi saamise klientide jaoks kiiremaks ja mugavamaks ning kiirendab asjaajamise protsesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles