Amet hakkab uurima hoolekandeasutuste tegevust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurimise alla võetakse kõik eakatele ja puuetega inimestele ööpäevaringset hooldamisteenust pakkuvad hoolekandeasutused.
Uurimise alla võetakse kõik eakatele ja puuetega inimestele ööpäevaringset hooldamisteenust pakkuvad hoolekandeasutused. Foto: Panther Media / Scanpix

Terviseameti uuringu eesmärk on koguda teavet ja koostada ülevaade hooldekodude probleemidest ning vajadusel nõustada personali terviseameti pädevuse piires.

Uuringu pikemaajaliseks eesmärgiks on turvalisema elukeskkonna pakkumine ning toimetuleku tagamine kõikidele täisealistele isikutele, kes terviseseisundist, tegevusvõimest või elukeskkonnast tulenevatel põhjustel ei suuda kodustes tingimustes ajutiselt või püsivalt iseseisvalt toime tulla, teatas terviseamet oma kodulehel.

Uuringu käigus pööratakse muuhulgas tähelepanu ka alljärgnevatele teemadele:

  • kas hoolekandeasutustes on tervishoiuteenused hoolealustele kättesaadavad ning kuidas need on korraldatud;
  • kuidas on hoolekandeasutustes korraldatud nakkushaiguste ennetamine ning kas see on piisav;
  • kuidas on korraldatud ravimite kättesaadavus ja nende määramine/ manustamine.

Hoolekandeasutustes läbiviidavad kontrollvisiidid kavandatakse koostöös maavanema esindaja või kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja ja ravimiameti esindajaga.

Kavakohaselt viiakse kogu uuring läbi käesoleva aasta jooksul, ajavahemikus maist oktoobrini. Läbiviidud uuringu tulemuste kokkuvõtte avalikustab terviseamet oma kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles