Sündis 15 sõrme ja 16 varbaga beebi

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et pisipoiss saaks endale tavalised käed ja jalad, läheb tarvis hiiglaslikku rahasummat.
Selleks, et pisipoiss saaks endale tavalised käed ja jalad, läheb tarvis hiiglaslikku rahasummat. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images

Hiinas sündis Zhongpingi külast pärit tööliste perekonnas haruldase haigusega beebi, kellel on 15 sõrme ja 16 varvast.

Kolmekuusel poisil, kelle hüüdnimel on Hong Kong, on haruldane haigus nimega polydactyly, kirjutab news.com.au. See on kaasasündinud kehaline väärareng, mis võib esineda inimestel, koertel ja kassidel. Hämmastaval kombel on Hong Kongil kaks peopesa, kuid pöidlaid tal ei ole.  

Hong Kongi isa Zou Chenglin sõnul on sama kaasasündinud haigus ka tema naisel. «Mu naisel on mõlemal käel üks sõrm rohkem ja mõlemal jalal üks varvas, mistõttu olime mures, et ka meie laps võib selle haiguse pärida. Pärast kolme suures Shenzheni haiglas käimist ei leidnud arstid uuringute käigus meie sündimata pojal siiski ühtegi viga,» rääkis Zou.

Nüüd on pisipoisi vanemad üle saanud šokist ja pettumusest ning loodavad, et neil õnnestub koguda annetajatelt raha lapse opereerimiseks. Ise ei ole vaesed töötajad võimelised operatsiooni eest tasuma, sest selle hind võib küündida peaaegu 90 000 euroni. Lõikus võiks anda pojale normaalse lapsepõlve, kuhu ei kuulu ebatavalise sõrmede ja varvaste arvuga seotud probleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles