Tuntud ettevõttelt mõisteti välja hiiglaslik kahjutasu

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnson & Johnsoni beebipuuder võib tekitada munasarjavähki.
Johnson & Johnsoni beebipuuder võib tekitada munasarjavähki. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Johnson & Johnson peab USAs tehtud kohtuotsusega maksma 55 miljonit dollarit naisele, kes väidab, et ettevõtte talgipuudri kasutamine põhjustas tal munasarjavähi.

Pärast kolmenädalast uurimist langetas kohus otsuse Gloria Ristesundi kasuks, kellele kohus mõistis ettevõttelt välja kokku 55 miljonit dollarit ehk ligikaudu 47,4 miljonit eurot, kirjutab Reuters.

Johnson & Johnson, kes lubas otsuse edasi kaevata, mõisteti süüdi teise astme kohtus, mis tähendab, et naise kasuks tehti otsus juba teist korda. Ettevõtte pressiesindaja Carol Goodrich väidab, et kohtuotsus on vastuolus 30 aastat väldanud uurimistööga kosmeetilise talgi ohutuse kohta.

Ristesund ütles, et kasutas mitukümmend aastat suguelunditel Johnson & Johnsoni talgipuudreid, mille hulka kuulub ka tuntud beebipuuder. Naise advokaadi sõnul diagnoositi tal munasarjavähk, mistõttu ta vajas mitmeid operatsioone. Nüüd on naisel vähk taandumas. Esindajate sõnul on Ristesund kohtuotsusega rahul.

Hiljuti mõistis sama kohus ettevõttelt välja ka 72 miljoni dollari suuruse kahjutasu munasarjavähki surnud naise lähedastele. Väidetavalt suri naine samuti talgipulbri kasutamise tagajärjel. Johnson & Johnsoni on kohtusse kaevanud veel ligikaudu 1200 inimest.

Kui kohtu poole pöördunud inimesed süüdistavad ettevõtet puudulikus teavitustöös, siis teadlased on varem öelnud, et Johnson & Johnsoni talgipuudri ohtlikkuse kohta puuduvad kindlad tõendid. Ettevõte on veendunud, et on puudrit müües õigesti käitunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles