Teatejooks toetab liikumisvõime kaotanud lapsi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed teatejooksul.
Lapsed teatejooksul. Foto: Teatejooks

Neljapäeval, 5. mail oodatakse 21 Eesti linnas toimuvale teatejooksule osalema enam kui 9500 last, et kutsuda inimesi üles mõtlema liikumisvõime kaotanud lastele ning neid annetustega teotama.

Ravi heaks saab annetada, helistades numbril 900 7777, teatas teatejooksu eestvedaja. Kõne hind on seitse eurot.

Teatejooks toimub neljapäeval, 5. mail korraga 21 Eesti paigas: Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus. Kohalike jooksude korraldajate kontaktid leiab lehelt http://teatejooks.ee/registreeri.html

Teatejooksu stardipaugu annab Tallinnas Kadrioru lossi ees pargis president Toomas Hendrik Ilves. Tartu jooksu avab linnapea Urmas Klaas, teistes linnades viivad jooksu avamise läbi samuti kohalikud juhid. Laste soojendusvõimlemist juhendavad mitmed tuntud sportlased, näiteks Elvas kahevõistleja Kristjan Ilves, Kohtla-Järvel maadleja Aimar Andruse ja suusaorienteeruja Jonne Rooma, Kuressaares purjetaja Maria Pihlas ning paljud teised. Teatejooksul võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt.

Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetamisvõimalustele. Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kaheks: üks pool läheb 6-aastase Kose tüdruku Kertu, teine 4-aastase Tallinna tüdruku Uljana ravi toetuseks. Kertu sündis tugevalt enneaegsena lausa kaks ja pool kuud enne tähtaega. Tema kõndimist takistab alajäsemete spastilisus, mistõttu vajab ta liikumiseks nii tugiortoose kui ka kõnniabivahendeid. Uljana on aga sünnijärgse trauma tagajärjel spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on raske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles