Saare tervisekeskusega on liitumas neli perearsti

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisemurega tuleks pöörduda esmalt perearsti poole.
Tervisemurega tuleks pöörduda esmalt perearsti poole. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hiiumaa haigla nõukogu esimehe Meelis Roosimägi kinnitusel on praegu viimistlemisel investeerimistaotlus Hiiumaa tervisekeskuse rajamiseks ning tervisekeskusega on liitumas neli perearsti, kolm Kärdlas ja üks Käinas.

«Käinasse tekiks niiviisi tervisekeskuse teine tegevuskoht ehk filiaal,» selgitas Roosimägi ja lisas, et tulevikus loodetakse keskusesse saada veel ka viies perearst, kirjutab väljaanne Hiiu leht.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske lisas, et tervisekeskuse loomine ei tähenda seda, et patsiendid peaksid hakkama sõitma Kärdlasse. Kohapeal võib olla perearst või -õde, kuid terviklikult peab olema läbi mõeldud arstide asendamised näiteks koolituste ajal, teenusega kaetus, töökorraldus, tugiteenused ja muu.

Tervisekeskuse rajamise maksumus on orienteeruvalt 1,2 miljonit eurot ning haigla omaosalus peab olema vähemalt 25 protsenti projekti maksumusest ehk umbkaudu 300 000 eurot.

Veel seitse päeva ehk 9. maini võtab sotsiaalministeerium vastu taotlusi projektidele, mille raames ehitatakse või renoveeritakse järgneva kaheksa aasta jooksul üle Eesti vähemalt 35 tervisekeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles