Perearst: noorte arstide juhendajaid võiks paremini koolitada

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Merilind
Eero Merilind Foto: Andres Haabu

Perearst Eero Merilind toob Eesti arstide päevadel kuulatud diskussioonidest välja nooremarstide koolituse ning juhendajate koolituse teema.

«Kuulasin nooremarstide korraldatud sessiooni koolitusest, kus räägiti, kuidas on korraldatud praktika aasta, kuidas tudengid saavad ise praktikakohti või teatud tsükleid valida. Probleem on selles, et meie arstid  ei ole saanud  õpetamise koolitust ning juhendajate tase võib olla erinev,» rääkis Merilind Med24-le.

Tema sõnul võiks olukorrale kaaluda lahenduse leidmist, mis haaraks just õpetamise poolt –  kuidas õpetada, õpiväljundeid seada, hinnata ning tagasisidet anda. Näiteks peremeditsiini õppetoolis selliste teemadega tegeletakse ja mai lõpus toimuval seminaril tuleb jutuks tagasiside andmine. See võiks olla Merilinnu hinnangul süstemaatilisem ka teistel erialadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles