Tervislik hobi kogub Eesti naiste seas populaarsust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf kogub populaarsust.
Golf kogub populaarsust. Foto: Panther Media/Scanpix

Neljandiku Eesti golfimängijatest moodustavad naised ning kõige rohkem on aktiivseid naisgolfareid vanuses 35-49-aastat. 

Eesti Golfi Liidu andmetel on Eestis enam kui 2100 aktiivset golfimängijat, kes kuuluvad mõnda Eesti golfiklubisse ning kellel on handicap’i arvestus ehk aktiivne tulemuste arvestus, mille põhjal enda mänguvormi teistega võrrelda või võistlustest osa võtta, teatati. 

Eesti naiste osakaal golfimängijate seas on aasta-aastalt kasvamas. Võistlusmomendi asemel hindavad enamik naisi golfimängu juures sageli hoopis võimalust koos pere või sõpradega värskes õhus viibida, et hoida enda tervist ja saada füüsilist koormust.

Niitvälja Golfiklubi projektijuhi Merle Eenmaa sõnul on golf eatu hobi, mis sobib paljudele, pakkudes seejuures mängulist ajaveetmise võimalust, mis hoiab vormis ja võimaldab samal ajal ka sotsiaalselt aktiivne olla.

Seejuures toob Eenmaa esile, et kuigi mehi on Eesti golfiklubides endiselt rohkem ja aktiivsemalt näha, siis on iga-aastaselt naiste huvi golfi vastu järjest kasvanud.

«Naised jõuavad tihti golfiväljakule tänu meestele. Samas jäävad nad pigem stabiilselt mängima siis, kui on ka sõbrannasid, kes uudistama tulevad ning kellega koos harjutusväljakult edasi mängima asuda ning ühistest võistlustest ning –üritustest osa võtta,» lisas Eenmaa. 

Estonian Golf & Country Club (EGCC) müügijuhi Katrin Järve sõnul on viimastel aastatel suurenenud naiste huvi golfi vastu nende klubis esiti just algajate hulgas ning enamik neid jõuavad mängijateks, kes huvituvad ka võistlustest.

«Kuigi EGCC-s võistlevad naisgolfarid võib laias laastus jagada kaheks: mängurõõmu ja tegevuse kui sellise nimel võistlevad naised ning tulihingelised golfarid, kes võistlevad nii naiste kui ka meestega, siis ometi ühendab kõiki naisi just golfi sotsiaalne pool ehk võimalus olla heade kaaslastega looduses ja värskes õhus, hoides seeläbi enda keha ja vaimu toonuses,» tõi Järv esile.

Kui oma lõbuks mängitakse enamasti ka koos meestega, siis on näha, et võistlustest eelistavad naised pigem siis osa võtta, kui see on vaid neile suunatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles