Kaheksa nippi trimmis kõhu saavutamiseks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes iga päev vähemalt pool tundi jalutab, saab üle vöö kaarduvast kõhukesest kiiremini lahti.
Kes iga päev vähemalt pool tundi jalutab, saab üle vöö kaarduvast kõhukesest kiiremini lahti. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Kuigi sileda kõhu saavutamine võib paljude jaoks tunduda kättesaamatu unistusena, aitavad paar lihtsat nippi sellele eesmärgile  lähemale jõuda.

Järgmisi nippe kasutades jõuad trimmis kõhule lühikese ajaga tunduvalt lähemale, kirjutab ajakiri Good Housekeeping.

Tuleta endale meelde sirgelt istumist

«Kui su kehaasend on hea, kasutad ja treenid automaatselt kõhulihaseid,» selgitas pikaajalise kogemusega treener Kim Lyons. Selleks, et hea kehahoiu vajadus meeles püsiks, võiks selle meeldetuletuseks kirjutada kleepribaga paberile ja panna see nähtavasse kohta.

Joo piisavalt vett

Kui inimene joob pidevalt liiga vähe vett, siis hakkab Lyonsi sõnul keha seda koguma, mistõttu võid endaga päevas kaasas kanda kuni 1,8 kilo vett, mida kehale tegelikult tarvis ei ole. Piisavas koguses vee joomine aitab seda muret vältida.

Võta tualetis käimise jaoks aega

«Enamik inimesi ei taha sellest rääkida, kuid tualetis käimise jaoks tuleb päevas tõesti piisavalt aega võtta,» rääkis USAs Los Angeleses asuva California ülikooli günekoloogia professor Judith Reichman. Kes tualetis käimise jaoks piisavalt aega ei võta, sellel tekkivad seedimisraskused.

Söö mõttega

Selle asemel, et sööki alla kugistada, anna igale palale hammastega vähemalt kümme matsu. Kui toitu mitte korralikult närida, siis võivad dr Reichmani sõnul tekkida gaasid ja seedeprobleemid.  

Tarbi probiootikume

«Probiootikumid on nii-öelda head bakterid, mis aitavad seedeelundkonnal toitu lagundada, vältides seedeprobleeme, mis võivad takistada sileda kõhu saamist,» selgitas toitumisspetsialist Jonny Bowden. Seetõttu tuleks Bowdeni sõnul süüa probiootikumide rikast toitu nagu jogurt, kimchi, miso, hapukapsas või hapupiim või võtta toidulisandeid, milles on vähemalt 50 milligrammi probiootikume.

Liiguta end

Lyons soovitab iga päev pool tundi jalutada. Liikumine ja traditsioonilised spordiharjutused aitavad ülearu suurest kõhukesest lahti saada palju paremini kui igasugused moodsa aja leiutised ja treeningprogrammid, mis lubavad üle öö saledaks teha.

Loobu närimiskummist

Kuna närimine sunnib inimest neelama rohkem gaase tekitavat õhku, siis võib see Ameerika gastroenteroloogia kolledži teadlaste hinnangul takistada ka teksapükstesse ära mahtumast. Kui soovid hingeõhku värskendada, siis on kurgupastillid parem lahendus.

Lõõgastu

«Kui oled kurnatud, hakkab keha rohkem steroide ja stressihormoone tootma, mis avaldavad negatiivset mõju seedesüsteemile ja põhjustavad kõhukinnisust,» rääkis dr Reichman. Peale selle toodab organism stressi toimel ka rohkem kortisooli, mis soodustab rasva ladestumist kõhupiirkonda. Selle protsessi eesmärk on siseelundite kaitsmine välismõjude eest, kuid tulemuseks võib olla soovimatu rasvumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles