Terviseamet: majutusettevõtete joogivesi peab vastama nõuetele

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majutusasutused peaksid joogivee kvaliteedile erilist tähelepanu pöörama.
Majutusasutused peaksid joogivee kvaliteedile erilist tähelepanu pöörama. Foto: Carols Barria/Reuters/Scanpix

Enne suvist turismihooaega tuletab terviseamet tegutsevatele ja alustavatele majutusettevõtetele meelde, et lisaks muudele majutusettevõtete jaoks kehtivatele nõuetele peab ka vesi majutusasutuses vastama kõikidele joogiveele esitatavatele nõuetele. 

Eesmärgiks ühtlase ning kõrge kvaliteediga teenuse tagamine klientidele, kirjutab terviseamet oma kodulehel. Terviseameti 2015. aastal läbi viidud uuringust selgus, et oma puurkaev on 509 Eestis tegutsevat majutusettevõttel ja neist veidi üle 32 protsendi on korrapäraselt uurinud oma joogivee kvaliteeti. Üle 41 protsendi majutusettevõtetest on teinud joogivee uuringuid osaliselt, 26 protsenti pakkusid aga oma külastajatele teadmata kvaliteediga joogivett.

Kuna veevarustus on majutusteenuse üheks lahutamatuks osaks, siis on terviseamet saatnud paljudele isiklikke puurkaevu kasutatavatele majutusettevõtete omanikele märgukirjad, et nad viiksid oma joogivee vastavusse seadusandlusega.  

Juhul kui vee analüüsimisega seoses tekib küsimusi, siis palub terviseamet pöörduda oma kohaliku terviseameti talituse poole.

Ühisveevärgist vett saavad majutusettevõtted võivad küsida oma veekvaliteedi kohta informatsiooni veekäitlejatelt või vaadata andmeid terviseameti veeterviseohutuse infosüsteemi avalikust moodulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles