Taotluse esitamata jätnud väikelinn on tervisekeskusest siiski huvitatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseprobleemiga tasub pöörduda esmalt perearsti poole.
Terviseprobleemiga tasub pöörduda esmalt perearsti poole. Foto: Panther Media/Scanpix

Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder kinnitas, et kuigi esimeses voorus ei tulnud Jõgevalt esmatasandi tervisekeskuse ehitamiseks ühtegi taotlust, on kohalik omavalitsus ja haigla siiski huvitatud selles projektis osalemisest.

Võru ja Jõgeva linn on piirkondliku tähtsusega tõmbekeskused, kust ei tulnud esmatasandi tervisekeskuste ehitamiseks ühtegi taotlust, kirjutab Med24. Tervisekeskuste projekti veab Jõgeval eelkõige kohalik haigla tihedas koostöös linnaga.

Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder selgitas, et tervisekeskuselaadne «moodustis» töötab Jõgeval edukalt juba aastaid, kuna Jõgeva perearstid on koondunud haiglaga ühendatud hoonesse.

«Nende ruumid vastavad esitatavatele nõudmistele,» ütles Põdder, lisades, et koostöö haiglaga on mitmekülgne ja hea. Samuti on hea koostöö ambulatoorsete eriarstidega ja taastusravi võimalustega. Seega puudub hetkel oluline vajadus uue tervisekeskuse loomiseks, tõdes Jõgeva haigla juhataja.

Põdder seletas, et perearstid ei näe vajadust osaleda projektis omaosalusega, ka haigla jaoks oleks omaosaluse paigutamine antud projekti teiste meditsiinivaldkondade arvelt küsitav.

«Samas kohalik omavalitsus ja Jõgeva haigla on huvitatud ikkagi projektis osalemisest,» kinnitas haigla juht ja lisas, et seda plaanitakse teha järgmises taotlusvoorus. Projekti kestvus 2023. aastani võimaldab seda teha.

Loe pikemalt Med24-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles