Erivajadustega lapsed said nüüdisaegsed õppimisvõimalused

Heilika Leinus
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmte kool.
Ahmte kool. Foto: www.ahtmekool.ee

Ida-Virumaal avatakse teisipäeval Ahtme kooli uuendatud õppekompleks, kus on raske ja sügava puudega lastele loodud nüüdisaegsed õppimisvõimalused.

Õppekompleksi valmimine andis Ida-Virumaale kooli, mis on ehitatud ja sisustatud vastavalt laste ning nende perede erilistele vajadustele, teatas haridus- ja teadusministeerium. Õpetamine kui ka õppimist toetavad tegevused toimuvad nüüd turvaliselt ühes hoones, millest kujuneb ühtlasi piirkonna kompetentsikeskus ning kuhu koonduvad lapsele vajalikud teenused.

Ahtme kooli uus õppehoone ei ole ainult vormiline, vaid on ka sisuline muutus. Varem ei saanud kool vastu võtta sügava ja raske puudega õpilasi, need õpilased olid koduõppel või õppisid 100 kilomeetri kaugusel asuvas Porkuni koolis, nüüd on ka Ida- Virumaal nende õpetamiseks kõik tingimused loodud. Samuti võimaldab uute ruumide sisustus teha kutsekoolidega tõhusamat koostööd kutseõppeks ettevalmistamisel.

Kooli renoveerimist ja sisustamist rahastati 3,6 miljoni euroga Euroopa Regionaalarengu Fondist. Uues õppekompleksis on planeeritud kohti 100le õpilasele ning õpilaskodus on 50 kohta.

Ahtme kool on erivajadustega õpilastele mõeldud riigikool, kus õpetatakse nii eesti kui ka vene keeles lihtsustatud, toimetuleku ja hooldusõppes olevaid õpilasi. Koolis õpib praegu 76 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles