Skandaalist räsitud õdede liit saab taas uue presidendi

Heilika Leinus
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduõdede seltsingu juht Linda Jürisson valiti õdede liidu juhatusse.
Koduõdede seltsingu juht Linda Jürisson valiti õdede liidu juhatusse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiljutisest skandaalist räsitud Eesti õdede liit teeb ettevalmistusi põhikirja muutmiseks ja uue presidendi valimiseks.

Tänasel volikogu istungil moodustas Eesti õdede liit põhikirja toimkonna, kelle ülesanne on analüüsida ja teha põhikirja muutmise ning täiendamise ettepanekud Eesti õdede liidu 29. septembril toimuvale kongressile, kus õdede liit valib ka uue presidendi, teatas Eesti õdede liit. Mõne aja eest õdede liidu presidendiks valitud Tiina Teder astus ametist tagasi, sest avastas et eelmine juhtkond määras endale kõrgeid palku ilma üldkogu heakskiiduta

Lisaks valiti tänasel volikogul õdede liidu juhatuse uueks liikmeks koduõdede seltsingu juht Linda Jürisson. Tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimiste delegatsiooni lisandus õdede liidu Viljandi piirkonna juht Ilme Tropp.

«Koduõendusabi tähistab sel nädalal 15 tegutsemisaastat Eestis, see on olnud üks esimesi iseseisvaid õendusabiteenuseid Eestis ning kogu selle aja oleme tundnud õdede liidu ja Eesti õeskonna tugevat toetust. Juhatuse liikme kohale asudes tunnen vastutust õenduse arendamise ja iseseisvate õendusabi teenuste laiendamise ees ning loodan oma seniste teadmiste ja kogemustega õdede liidu arengule ja heale käekäigule kaasa aidata,» ütles Eesti õdede liidu juhatuse liikmeks valitud koduõdede seltsingu juht Linda Jürisson.

Õdede liitu esindava delegatsiooni koosseisu kuuluvad nüüdsest juhatuse liikmed Gerli Liivet ja Linda Jürisson ning õdede liidu Viljandi piirkonna juht Ilme Tropp. Eesti õdede liidu kolmeliikmelisse juhatusse kuuluvad Ester Öpik, Gerli Liivet ja Linda Jürisson.

Eesti õdede liit on arvukaim ja kõigi maakondade õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4300 liikme ehk üle poole Eesti õeskonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles