Vastsündinud võivad peagi automaatselt perearsti saada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu kehtiva korra kohaselt ei pruugi vastsündinu emaga sama perearsti saada.
Praegu kehtiva korra kohaselt ei pruugi vastsündinu emaga sama perearsti saada. Foto: Vladimir Godnik/picture alliance/moodboard/Scanpix

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski esitas märtsis valitsuskabineti nõupidamisele seaduse muudatuse eelnõu, millega määrataks vastsündinud automaatselt perearsti nimistusse.

Eelnõuga lisatakse tervishoiuteenuste korraldamise seadusesse muudatus, mille kohaselt määratakse vastsündinud automaatselt tema ema perearsti nimistusse, kirjutab Med24. Muudatus tagaks kõigile lastele võrdse tervise kaitse.

Juhul kui emal puudub perearst, siis tegeleb lapse perearsti nimistusse registreerimisega haigla sotsiaaltöötaja koostöös terviseametiga ja aitab leida parima lahenduse. Kui vanemad ei soovi, et nende laps oleks registreeritud ema perearsti nimistusse, siis on neil võimalik sünnituse järgselt esitada avaldus uuele perearstile.

Hetkel kehtiva regulatsiooni kohaselt peab lapsevanem kirjutama avalduse, et saada vastsündinud lapsele perearst. Sellest tulenevalt esineb olukordi, kus last ei jälgi ükski jääda perearst.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles