Indias sündis rekordsuur laps

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal sündis Sumatra saarel väidetavalt maailma kõige raskem poisslaps, kelle sünnikaal oli 8,7 kg.
2009. aastal sündis Sumatra saarel väidetavalt maailma kõige raskem poisslaps, kelle sünnikaal oli 8,7 kg. Foto: AFP/SCANPIX

Esmaspäeval sündis Indias keiserlõike abil tüdruk, kelle sünnikaal pea kaks korda nii suur kui tavalistel vastsündinutel.

Lapse sünnikaal oli 6,8 kilo, ta on maailmas kõige suurema sünnikaaluga tütarlaps, kirjutab news.com.au. Tavaline vastsündinu kaalub poole vähem ehk umbes 3,4 kg.

Lapse tõi ilmale 19-aastane Lõuna-Indias elav Nandini. «Oma 25-aastase praktika käigus ei ole ma kunagi näinud nii suurt imikut. Ta on tõeline ime. Ma usun, et ta ei ole mitte ainult kõige raskem laps kogu Indias, vaid kogu maailmas,» rääkis dr Venkateshi Raju. Lapse suurus šokeeris nii ema kui meedikuid. Lapse ema kaalub 95 kg ja on 1,79 m pikk ja kuna rasedus möödus kergelt, siis ei viidanud miski lapse ebatavalisele suurusele. Kuigi naise veresuhkrutase oli tavapärasest kõrgem, ei olnud ta arstide sõnul diabeetik, nagu on enamik ebatavaliselt suurte vastsündinute emad.

Laps on praegu intensiivravis ja jääb veel paariks päevaks arstide hoole alla. Sünnituse vastu võtnud dr Poornima Manu sõnul kestis keiserlõige  pool tundi ja oli riskivaba. «Ta on väga suur ja ilus,» iseloomustas arst beebit. Arsti sõnul ei ole lapsel terviseprobleeme. «Me olime alguses mures ta veresuhkru taseme pärast, kuid see on korras,» ütles arst. Ema käis arsti sõnul regulaarselt ülevaatustel ning tema veresuhkru tase  ja kilpnääre olid samuti korras.

«Nii lapsel kui ka emal läheb kõik hästi ja me kirjutame nad välja, kui oleme lapse tervislikus seisundis  veendunud,» sõnas arst.

Pilte emast ja rekordsuurest imikust saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles