Selgus kuulsa lauljatari salajane dieet

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele 2012. aastal Londonis.
Adele 2012. aastal Londonis. Foto: Joel Ryan/AP/Scanpix

Adele Laurie Blue Adkins võitis pühapäeval Billbordi muusikaauhinna, kuid kõige rohkem on inimesed rääkima hakanud tema dieedist, mis on aidanud tal viimaste aegade parimasse vormi saada.

Volüümikas laulja, kes varem väitis, et on uhke selle üle, et ei näe välja nagu modell, on korraga uues videos palju saledam kui varem, kirjutab news.com.au. Video on tehtud laulu jaoks «Send My Love (To Your New Lover)» – Saada mu armastus (oma uuele kallimale) – millega ta tuli esmakordselt välja auhinnatseremoonial.

Foto: KEVIN WINTER/AFP

Lauljatar Adele 2013. aasta veebruaris. Foto: Kevin Winter/AFP/Scanpix

Arvatakse, et lauljatar on viimase paari kuu jooksul kaotanud uue dieediga 14 kilogrammi. Dieet avaldati selle aasta jaanuaris raamatus «The Sirtfood Diet» ja selle peamiseks saladuseks on sirtuiini nimelist valku aktiveerivate toitude söömine. Sellised toidud on näiteks lehtkapsas, maasikad, datlid, oliiviõli ja tume šokolaad. Jookidest on dieedi autorite sõnul sama toimega roheline tee, kohv ja punane vein.  

Kuigi liha kaalu langetavaks toiduks ei peeta, on dieedi pidajatel lubatud ka seda süüa, sest vastav toitumiskava näeb ette sirtuiine aktiveerivate toitude söömise, kuid ei keela ühegi teise toidu tarbimist. Sellegipoolest tähendab dieet üsna range toitumiskava järgimist.

Esimesel kolmel päeval on dieedi pidajatel lubatud toiduga saada vaid 1000 kilokalorit energiat. See tähendab ühte dieediraamatus kirjas olevale retseptile vastavat toitu, nagu näiteks lõhe roheliste juurviljadega, ja kolme jooki, mis sisaldavad Jaapani rohelist teed Matchat ja lehtkapsarikkaid rohelisi mahlu.

Järgmised neli päeva lubatakse tarbida päevas 1500 kilokalorit energiat, mis tähendab kahte retseptiraamatus välja pakutud toitu ja kahte mahla. Pärast seda seitsmepäevast sisseelamisaega on dieedipidajatel lubatud süüa sirtuiine aktiveerivaid toite nii palju, kui selleks on isu.

Raamatu üks autoritest, Glen Matten lubab, et kaal hakkab dieediga langema peaaegu kohe. Esimese seitsme päevaga võtavad dieedi järgijad tema sõnul alla kolm kilo. Peale selle aitavat dieet kaasa lihaste tekkimisele, mistõttu tegevat see juba esimese nädala jooksul keha ka tugevamaks.

USAs asuvas Mayo kliinikus töötava kutselise toitumisnõustaja Grace Fjeldbergi sõnul on siiski veel liiga vara öelda, kas dieedist tõesti nii palju abi on. Tema sõnul on uuringud lootustandvad ja aitavad tõenäoliselt heita valgust sellele, miks taimetoidu söömine on nii kasulik, kuid järelduste tegemiseks on tarvis teha veel teadustööd ja tõenäoliselt ei õnnestu igal selle dieedi järgijal saavutada samasuguseid tulemusi kui kuulsal lauljataril. «Oleme kõik väga erilised ja see, mida meie keha vajab, on väga erinev,» rääkis Fjeldberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles