Spetsialistid kogunevad HIV+ probleeme selgitama

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim kaitse suguhaiguste vastu on kondoom.
Parim kaitse suguhaiguste vastu on kondoom. Foto: SCANPIX

Eesti tervisetehnoloogia klaster Connected Health ja GlaxoSmithKline Eesti hakkavad ellu viima projekti HIVdigital, millel toimub täna esimene töötuba, kuhu kogunevad HIV+ teemaga seotud võtmeisikud.

Tegemist on inimestega riigi, teenuseosutajate ja patsientide poolelt, et leida digilahenduse ideekonkursile probleemipüstitus, teatati. Töötoas osalevad näiteks riigikogu liige Vilja Toomast, professor Irja Lutsar, Ain Aaviksoo ja teised.

«Oleme kokku kutsunud kõik HIV valdkonna osapooled – arstid, õed, nõustajad, sotsiaaltöötajad, patsiendid, ametnikud jt – et üheskoos selgitada välja just need probleemid patsiendi teenuste teekonnal, mida oleks võimalik digilahenduste kaudu leevendada,» selgitas Teaduspargi Tehnopoli eestveetava Connected Health klastri innovatsioonivaldkonna juht Kitty Kubo. Tema sõnul vajab HIV teema  kompleksset lähenemist, sest süsteemis on erinevaid osasid, mis tervikuna koos peavad toimima, väga palju. Strateegilise disaini kasutamine võimaldab seda suurt pilti näha ja läheneda probleemistikule just HIV+ inimese vaatenurgast.

Töötoa tulemusena selguvad HIV+ valdkonna olulisemad probleemid, mis on projektis sisendiks järgmisele sammule – HIV+ teemalisele digilahenduste ideekonkursile. Ideekonkurss kuulutatakse välja juuni keskel, selle auhinnafond on 100 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles